Tuomas Koivuniemen blogi Huomioita yhteiskunnasta.

Jumalan sana ei tarvitse brändäystä tai mainoskikkoja

Yhteiskunnallisessa keskustelussa tuntuu olevan vallalla ajatus siitä, että kirkon opetusten ja sanan pitäisi taipua yksilöiden mielipiteiden mukaan. Mediaväki on hanakka nostamaan esiin kannanottajia ja politiikan tekijöitä, jotka arvostelevat kirkkoa ja sen opetuksia tai jotka tuovat uskonnon esiin mahdollisimman negatiivisessa valossa. Ja osa kirkon palvelijoista menee mukaan näihin heittoihin, lieneekö pelkona, että jos ei taivu näiden parjaajien edessä, kirkon jäsenkato kasvaa?

Evankelisluterilainen kirkko ja seurakunta ovat konkreettisesti läsnä ihmisen elämässä sen alusta loppuun saakka – iloissa ja suruissa, ahdistuksen ja arjen hetkinä. Elämän käännekohdissa. Omakohtaisesti minua elähdyttävät edelleen lämpimät muistot lapsuuden päiväkerhosta, missä käytiin elävästi läpi Raamatun kertomuksia. Niistä on jäänyt pysyvä jälki ja usko.

Jumalan sana on ollut kestävällä pohjalla jo 2000 vuotta. Jokainen meistä voi sanasta löytää lohdun sanoja arjen ahdistukseen, turvaa ja ohjeita elämään. Meillä on aina mahdollisuus rukoilla ja pyytää Häneltä apua.

Ei Jumalan sana tai kirkon työ tarvitse brändin kirkastusta tai mainoskikkoja. Se on ollut ja on elämän peruskallio. Kirkon tulee rohkeasti pitää esillä opetustaan ja kiinni Raamatusta, eikä horjua maallisen media- ja somevaikuttamisen edessä. Jumalaan luottaessamme, uskon perustus on vahva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Eikä länsimainen, liberaali, maallistunut, jopa joukoittain kirkkonsa hylkäävä, tieto-ja järkiyhteiskunta Suomen kansan enemmistö näytä juuri tarvisevan kirkkoa eikä jumalan sanaa...?! ( -Taitaa vain pian enää joka toinen suomalainen uskoa koko jumalaan?)

Pikkuhiljaa lähestyy hetki jolloin jäsenkadon myötä kirkko erotetaan valtiosta, jolloin mm. valtion kouluista loppuu uskonnonopetus, eikä presidenttikään enää siunaile viran puolesta meitä, eikä marssi ministerien perässä Tuomiokirkkoon piispaa kuulemaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuulemma nuoret naiset vieraantuvat uskonnosta nopeiten. Se on positiivinen kehitys.

Ja todellakin kirkko ja valtio pitää erottaa toisistaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Erityisesti nuoret, koulutetut naiset reagoivat aikanaan naispappeuden vastustajille ja erosivat joukoittain kirkosta,
Räsäsen "homoillan" tv-kommentit lienee kuitenkin aiheuttanut ennätyspiikin kirkosta eroihin ja valtavan veromenetyksen kirkolle.
- Näille tiukkapipojen suuntauksille näyttää "kummasti" sopivankin kirkosta eroamiset...?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Yhteiskunnallisessa keskustelussa tuntuu olevan vallalla ajatus siitä, että kirkon opetusten ja sanan pitäisi taipua yksilöiden mielipiteiden mukaan."

Ei tarvitse mielipiteiden mukaan.

Lähinnä viranomaisvelvoitteita suorittava, verovaroja nauttivat yhteisöt joutuvat taipumaan toimimaan lain mukaisesti.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Meillä on aina mahdollisuus rukoilla ja pyytää häneltä apua"
Kerroppas, mitä konkreettista on tapahtunut ,kun olet jonkun asian puolesta rukoillut.
Kuuntelen joskus hiukan huvittuneena Radio Patmosta ja siellä olevaa Suomi-rukoilee osiota.

Siellä pyydetään Jumalalta kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä. Aion esittää Patmokselle, että pitää käydä seurantapalaverit, jossa kävisivät läpi pyydetyt rukoukset, onko niistä mitkään toteutuneet.
Veikkaanpa, että niissä palavereissa saattaa olla aika hiljaista.
Vaikka vain joka kymmenes, eli noin 750 milj ihmistä rukoilisi samaan aikaan, niin pitää siinä Jumalalla olla aikamoinen tehtävä ottaa vastaan kaikki rukoukset.
Tämä vain todisteena, että kaikki rukoukset kaikuvat tyhjyyteen eikä niitä kukaan reakoi. On täydellistä itsensä pettämistä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ihmeen paljon on ollut, ainakin aikanaan ihmisiä jotka ovat uskoneet, tai uskovat vieläkin rukouksen voimaan?

Eduskunnan lukuisten harrastuspiirienkin joukossa on oikein rukouspiiri.
Olisi mielenkinntoista tietää ketkä, kuinka monet ja kuinka aktiivisesti siellä rukoillaan ja minkä kaiken puolesta...?
Olivat mm. kristillisten kanssa mukana järjestämässä äskettäin
"Suomen kansallista rukousaamiaista", joka oli enempi suljettu, vapaamuurari-tyyppinen, harvoille, valituille kutsutuille järjestetty rukousaamiainen, koska sitä ei täinnut mainostaa edes kansainvälisten rukouaaamiaistenkin mies, Timo Soini?
- Mediassakaan en huomannut siitä juttuja, vaikka oikein "Kansallinen" oli?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kuka väittää, että tarvitsisi? Inhimillisyys ja rakkaudellisuus, joka erityisesti viidesläisyydestä puuttuu, olis kiva. Karkottaisi vähemmän ihmisiä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Joku kirkkoherra tiesi aikanaan kertoa että Estonia- onnettomuus oli jumalan kirous siitä "synnillisestä elämästä mitä niillä laivoilla yleensä vietetään"(!?).

Kun raamatustakin löytyy vastaus "vähän kaikkeen", niin eikö siihenkin, että onko mitään ilmastonmuutosta olemassakaan, jota pitäisi vastustaa ja jos vaikka on jumalan suurta järjestystä ja tahtoa, johon ihmisen ei tulisi yrittää puuttua...?!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Rukoileminen on niin suurta itsensä pettämistä ja pelleilyä. Siinä rukoilija kuvittelee aikuisten oikeesti, että joku kuulee hänen höpinänsä tuolla jossain.

Niin absurdia touhua kuin vain voi olla.

Kerroppas Koivuniemi, mitkä rukouksesi ovat toteutuneet vaikkapa tämän vuoden puolella.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Erään veteraanin sotarepusta löysin rukousmallivikosen jossa oli rukoukset, niin onnistuneen, kuin persiilleenkin menneen offensiivin varalle.
- Liekö vaikuttanut, jopa ratkaisevasti torjuntavoiton saavuttamiseen?
( "Kotiseurakuntien rovastintoimisto"

Myös työttömille kirkkohallitus(?) laati aikanaan rukouksen, uuden työn-ja uran löytymiseksi. - Ehkä ratkaisi rauhansanalaisen pääministerin hallituksellekin 140.000 uutta työpaikkaa Suomeen.

Tampereella joskus 80-luvulla "seurakuntien koulupalvelu"(!?) toimitti ala-asteille uusia rukousmalleja mm. perheen uuden, kiiltävän auton suojelemiseksi ja kiitosrukouksen hyvästä laulunäänestä.
( Huonomman laulunäänen omaavia tosin lohdutettiin, että taivaassa sitten kaikki saamme laulaa hienolla, taivaallisella laulunäänellä, mikä huonoille karaokelaulajillekin lohdutuksena kerrottakoon.)

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Pakanallinen jumalakuva nostaa päätään kommenteissa.

Ei Jumala ole mikään pohjaton toiveiden tynnyri.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Ihminen pilkkaa niin kauan kuin elämässä luistaa.

Kuoleman tullessa nauru hyytyy.

Toimituksen poiminnat